Regioverslaggever Delft (36 uur)

Ben jij een nieuwsjournalist met een lokaal netwerk en wil jij graag het nieuws bij de lokale en regionale omroep in jouw regio verslaan? En verheug je je al op de gemeenteraadsverkiezingen? Solliciteer op deze vacature en draag bij aan het versterken van de lokale journalistiek!

Wie wij zijn
Omroep Delft is de lokale publieke omroep van Delft. De voornaamste doelen van de Omroep Delft zijn: de inwoners van Delft op de hoogte brengen over het laatste nieuws uit de stad, contact hebben met het publiek om te horen wat er speelt en ruimte bieden voor vermaak en verstrooiing.

In dit project ga je vanuit Omroep Delft ook aan de slag voor Omroep West in het kader van de regionale samenwerking. Omroep West is het mediabedrijf voor het noordelijke deel van de provincie Zuid-Holland. Bij Omroep West praat het publiek mee en we hebben daar gehoor voor. Wij kijken naar oplossingen bij de verhalen die we maken. En: we doen aan verantwoording, we geven ons publiek een kijkje in de keuken.

Gezamenlijk dragen we de verantwoordelijkheid om relevant te blijven voor het lokale en regionale publiek. Ben jij een verslaggever/redacteur die geknipt is voor de lokale en regionale journalistiek, lees dan verder:

Wat je gaat doen
In deze rol ga je als verslaggever/redacteur aan de slag in de regio. Dat houdt in dat je samen met collega’s van de regionale en lokale omroep Omroep Delft het nieuws en achtergronden verzorgt. Als zelfstandig verslaggever/redacteur pitch je je ideeën voor nieuwsonderwerpen, doe je je research, produceert je eigen verhalen om vervolgens op pad te gaan voor interviews en het maken van reportages (video én met verhalen voor online).

Het nieuws maak je primair voor Omroep Delft en Omroep West, maar kan zelfs terechtkomen bij de NOS. Deze functie maakt namelijk deel uit van een project waarin alle lagen van de publieke omroep (landelijk, regionaal en lokaal) samenwerken.

Wie je bent
Je bent een nieuwsgierige journalist, liefst met kennis van de (gemeente-)politiek, die gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek en gaat tot en met 31 mei 2023 lokaal en regionaal aan de slag als verslaggever/redacteur.

Je voelt je verbonden met de lokale cultuur, politieke thema’s en speerpunten in het gebied de stad Delft. Je hebt daartoe een relevant netwerk of bent in staat dat op korte termijn op te bouwen en je bent bereid in de avonden of in het weekend te werken; nieuws is er immers 24 uur per dag en 7 dagen per week en niet alleen tijdens kantooruren.

Je hebt alles in huis om de nieuwsvoorziening op lokaal en regionaal niveau te versterken: een neus voor nieuws, je weet je vast te bijten in onderwerpen en deze te vertalen in (online) reportages.

Jouw nieuwsverhalen over mensen, organisaties en de lokale overheid zijn origineel in opzet, verfrissend in taal en verrassend door de invalshoek die je kiest. Ze raken de maatschappelijke discussie en zijn altijd actueel, lokaal, regionaal en landelijke uitstraling. Je zoekt verdieping en geeft duiding waar dat nodig is. Je bent vertrouwd met camjo of mojo en je kunt multimediaal denken en werken.

Wat je brengt
• Journalistieke ervaring als redacteur en verslaggever.
• Ervaring met online journalistiek.
• Een relevant netwerk in Delft.
• Geloof in het belang van lokale en regionale journalistiek.
• Inzicht in en kennis van de werking van de lokale besluitvorming.
• Ervaring met monteren in Adobe Première Pro is een pre.
• Je weet anderen te overtuigen, levert output binnen de afgesproken termijn, kan goed omgaan met harde deadlines en blijft kalm in stressvolle werksituaties.

Het is voor deze functie van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs B.

Wij vinden het belangrijk dat de redacties divers zijn samengesteld en dat nieuwe medewerkers oog hebben voor verschillende kanten van het nieuws. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan deze diversiteit, dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Wat we bieden
• Een gevarieerde baan als verslaggever/ redacteur waar eigen inbreng gewaardeerd wordt en de vrijheid om eigen invulling te geven aan nieuwsverslagen.
• Salaris in schaal G op basis van een 36-urige werkweek (conform de cao voor Omroeppersoneel). Inschaling is op basis van opleiding en journalistieke werkervaring. Daarbovenop: 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een bijdrage van € 30,- netto in de ziektekostenverzekering.
• (Leen)telefoon met statief, lamp en microfoon.
• (Leen)laptop.
• Een dienstverband voor een half jaar bij de NOS.
• Een uitgebreid cursus- en trainingsprogramma gefaciliteerd door NLPO en NOS, met o.a. lokale politieke verslaggeving, mojo-training, iNOS/Mediacloud, online storytelling en beeldgebruik, zoeken via social media.
• Individuele coachingsessies door eind- en hoofdredacteuren.
• Een werkplek bij de redactie van de lokale omroep.

Enthousiast geworden?
Zie jij jezelf als redacteur/verslaggever werken bij de Omroep Delft en Omroep West? Vertel ons in je brief waarom je als verslaggever/redacteur voor de lokale omroep wil werken en hoe jij kunt bijdragen aan de versterking van de lokale journalistiek. En mail deze naar vacatures@omroepwest.nl. De gesprekken zullen door Omroep Delft en Omroep West gezamenlijk worden gevoerd.