Online- en social mediaredacteur

In deze functie werk je op de online redactie van Omroep West en werk je samen met collega’s aan de online- en social verhalen die beroeren.

Wat ga jij doen

Wij zoeken een redacteur die mooie verhalen kan maken en vertalen voor onze social mediakanalen zoals Instagram, Facebook, YouTube en Twitter. Dat kan een emotioneel verhaal zijn, een positief verhaal of hard nieuws. Jij weet precies wat wel en niet werkt per kanaal en weet hoe we onze engagement op deze platformen kunnen vergroten. Daarnaast help je ons om onze sociale kanalen verder te ontwikkelen: van het signaleren van nieuwe trends tot de daadwerkelijke uitvoering hiervan. Je bent assertief, neemt initiatief en signaleert zelf welke Omroep West-verhalen geschikt zijn voor social media. Daarnaast schrijf je ook af en toe artikelen voor onze website en app.

Kortom: je houdt al onze social media-kanalen bij, van het posten van artikelen tot het monteren van video’s. Je bent ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kanalen. Daarbij verzorg je de webcare en het contact met onze volgers. Ook help je collega’s om kennis van social media op de redactie te vergroten. Je zit vol ideeën die je ook zelf uitvoert, dit alles vanuit een enorme passie en kennis van onze regio.

Onze ideale kandidaat

  • heeft minimaal hbo-opleiding journalistiek;
  • heeft werkervaring in vergelijkbare functie;
  • heeft een creatieve, scherpe en kritische denkwijze;
  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • je bent initiatiefrijk en je werkt zelfstandig;
  • je bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkeling van social media;
  • je houdt ervan te experimenteren en verrassend uit de hoek te komen;
  • je hebt ervaring met monteren voor online/ social media. Kennis van Incite is een pré;
  • evalueren houd je scherp en je staat ervoor open om elke dag nog beter te worden.

Wij bieden

Een leuke werkomgeving met enthousiaste mensen waar je mee samenwerkt en een uitdagende functie waar jij je kwaliteiten in kwijt kunt met een grote mate van zelfstandigheid. Een uitdagende functie, salaris conform de cao voor het omroeppersoneel, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een aanstelling voor de duur van onbepaalde tijd.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail en eventueel een niet te missen productie van jou met je motivatie en CV naar vacatures@omroepwest.nl.